1000 TL ve üzeri tüm siparişlerinizde kargo bedava!
Aradığınız ürün adını yazınız...
Tümüne geri dön

Astım bronşit hastalığı'nın sebepleri ve alınması gereken önlemler.

Astım bronşit hastalığı'nın sebepleri ve alınması gereken önlemler.

Astım bronşit nedir, astım bronşit denilince bronşlarda iltihaplanmayla birlikte daralma olur. Bu daralmaya bağlı olarak hastalarda, normal bronşitten farklı olarak nefes darlığı ve hırıltılı nefes alıp vermektir. Akciğerlerimizde bulunan ve akciğerlerimize hava taşımaya yarıyan bronş dediğimiz borucukların içinin iltihabıdır. Normal bir bronşitte oluşan bronşlarda daralma yapmaz.

Astım bronşit sebepleri nelerdir?

 

Astım bronşite sebep olan etkenler hava kirliliği, alerjen ve kimyasal maddelerle çok fazla temas edenlerde bulunuyor ve bunları teneffüs edenlerde görülüyor. Birde genetik oluyor ve sigara içenlerde, sık sık üst ve alt solunum enfeksiyonu geçirenlerde astım bronşitin sebepleridir. Fakat bazende bu nedenlerin hiç biri olmasa bile, çok temiz havası olan bir yerde yaşayan kişilerde de astım bronşit olabiliyorlar. Günümüzde astım bronşit hastalarının sayısında çok hızlı artış görülüyor. Bunun en çok nedeni hava kirliliğidir. Sigara içenlerde, içmeyenlere göre astım bronşite yakalanma riski çok yüksektir. Mobilyacılar ve sanayiciler gibi çok toz içeren ortamlarda çalışanlarda, boya sanayi gibi kimya sektöründe çalışanlar da astım bronşit hastalığına yakalanma riski çok yüksektir.

 

Özellikle çocuklarda tekrarlayan solunum yolları enfeksiyonları ilerlediğinde astım bronşite çeviriyor. Çiçek polenlerine ve doğadaki alerjenlere çok sık maruz kalmakta astı bronşiti tetikliyor.

Astım bronşit hastaları kesinlikle sigara içmemeliler ve sigara içilen ortamda bulunmamaları lazımdır. Astım hastalarının polen mevsiminde çok dikkatli olmaları lazımdır. Mümkünse dışarı çıkmamaları gerekiyor. Hatta evde çiçek bulundurmak, kuş, kedi, köpek beslemek, halıfileks gibi toz tutucu, üretici eşyalar bulundurmamak astım hastaları için sakıncalıdır. Kırsal kesimde yaşayan astım hastaları mümkünse ahır ve hayvan gübreleriyle temastan kaçınmalıdır veya bu işleri yapmak zorunda kalanlar maske takmalıdır. Astım hastaları için kolonya parfüm ve deterjan kokuları da çok zararlıdır. Özellikle bayan hastaların dikkat etmeleri gereken en önemli tuvalet ve lavabo temizliğinde tuz ruhu ve çamaşır suyu kullanmamalıdır. Bu kimyasallar çok şiddetli astım atağına sebep olabilir. Astım hastalarında aspirin kullanımı astım atağına sebep olabilir. Bu nedenle kesinlikle kullanmayınız.

 

 

 

 

 

Astım bronşiti tedavisi nedir?

 

Astım bronşit akciğerlerin kronik bir hastalığıdır. Bu sebeple  akciğerleri besleyecek kuvvetlendirecek besinler tüketilmelidir.Modern tıpta ve altarnetif tıpda bilimsel olarak etkisi kanıtlanmış olan zerdeçal bitkisi vb. kullanılabilir.

Bağışıklık sistemi zayıflığına bağlı alerjik astımı olan kişiler ise bağışıklığı güçlendirecek arı sütü,ekinezya,propolis,keçi boynuzu meyvesi vb.gıdalar tüketebilirler.

Nefes darlığı çeken hastalar ise kestane balıyla beraber zencefil,zerdeçal,havlucan bitkilerinin toz halleriyle macun yapıp kullanabilirler.

 

 

 

Kapat